Hathayoga

Hathayoga

Grunden till all fysisk yoga och det vi mest utövar. Inom kategorin HathaYoga ingår en mängd olika former såsom Ashtanga, Vinyasa, Yin, Restorative med mycket mera.

Ordet Hatha kan delas upp i två stavelser där första delen Ha står för solen, aktiviteten, värmen, yang, det som vi kan se och ta på och sista stavelsen Tha står för månen, det lugna, kylan, yin och det vi inte kan ta på - den djupare delen inom oss. Tillsammans menas det den stora föreningen, sammansmältningen inom oss och att vi alla har båda sidorna inom oss och att den föreningen är det som sker när vi går in i yogans värld. Vi är så mycket mer än bara det vi kan se och ta på, vi är ett frö sprunget ur ett microkosmos som utvecklas och odlas och kultiveras i ett macrokosmos. Vi är en kärna i något större och vi hör alla ihop genom energin som strålar inom oss och utstrålar från oss. Vi kan säga att genom Yoga kopplar vi samman det som ser obetydligt ut, det som vi inte kan ta på och förklara och det som kanske känns överväldigande att ta in, genom yogan når man bortom det som inte kan förklaras. Vi gör detta genom att använda vår andning som är unik för alla och binda ihop den med rörelser som är anpassade efter oss. När den kopplingen sker känner vi ett genuint lugn och en frihet i kroppen som bara kan upplevas genom att praktisera det själv - Yoga kan inte förklaras, den behöver upplevas!

Idag finner man yoga överallt, i studios, på gym, i skolor, online, hemma och på stora arenor och det är där den hör hemma, hos alla. Alla kan utöva yoga, det finns inte några som helst hinder för att få tillgång till all denna fantastiska kunskap som sträcker sig ca 4000 år tillbaka i tiden. Kan man andas - då kan man göra yoga...

Yoga är Kärlek från början till slut, den kommer med en del grymtanden och stönanden, den kommer med tandagnisslande och tårar, men grunden finns alltid kvar, kärnan av att vara du och få känna den otroliga friheten av en kropp, tanke och själ i balans. Yoga betyder således balans - balans av alla de olika delar i våra kroppar som vi tror att vi inte har tillgång till i en större enhet. Separation är den största sorgen för oss människor på jorden, att vi tror att vi inte hör ihop med våra olika tankar och känslor eller att en tanke inte skulle påverka vår fysiska kropp och tvärtom. Tänk större, tänk kärlek, tänk ett andetag förenat med en mjuk rörelse, tänk lättnad, tänk frihet, tänk Yoga - Yogan, kärleken & livet

 

Hathayoga Utbildning 200h

Hathayoga Utbildning 200h

Äntligen kommer utbildningen för dig som inte riktigt hittat vad du söker i den här vägen. Sensing Hatha Yoga & Life vänder sig till dig som kanske precis upptäckt yogan eller har haft en lång kärlekshistoria med den, alla är vi ändå i grunden lika.

Läs mer