Om oss

Connective Institute

När du går en utbildning hos oss så önskar vi att du får känna dig underbar i hela din magiska form - där kroppen och sinnet och själen kopplas samman och inget upplevs som separerat och allt är precis som det ska!

På våra utbildningar vill vi att ni ska få med er så mycket som möjligt av vad vi känner är fundamentalt när man väljer att gå den här vägen i sin livsprocess. Att få förståelsen av hur vi är designade och hur våra kroppar fungerar i rörele och i vila är hjärtat i det vi lär ut tillsammans med att skapa självkärlek och harmoni i alla de delar som är vi.

Mia Elmlund

Hej, mitt namn är Mia Elmlund och jag är en av grundarna tillsammans med Peter av Connective Institute (2015) & Luna Kliniken (2017) som ligger i Kungsbacka.

Connective föddes under en tung period i mitt liv där jag mådde väldigt dåligt men samtidigt hade en sådan stor önskan om att få må bättre. Jag gjorde det mesta för att komma ur smärta och värk, provade allt och hittade till slut det som gör att du får läsa allt detta om mig just nu.

Men jag ska börja från början... Mitt första möte med yogan skedde för över tjugo år sedan hemma i mitt sovrum när jag använde mig av en söndagsbilaga för att utöva yoga med några få yogapositioner. Förälskelsen var total och jag fick en sådan där magisk känsla i kroppen att jag hittat något som äntligen passade mig.

Jag tog direkt till mig allt jag kunde hitta om yogan och började så småningom utöva det varje dag. Jag blev tokförälskad i Ashtanga Yoga och gjorde det dagligen i många år. Det var också där som min kropp började protestera och dra på sig många skador i en långsam nedbrytning.

Jag är överrörlig av naturen i min kropp (EDS). Jag är inte vig och kan inte nudda golvet när jag sträcker mig fram - men jag kan snurra bålen två varv om du ber mig haha... Detta gjorde att jag sakta men säkert bröt ner min kropp. Jag pressade mig själv så mycket både på mattan och utanför mattan så att jag till slut gjorde mig själv sjuk. Jag blev utmattningsdeprimerad och fick sälja mitt företag 2015 (Yogaroom) och sluta med nästan allt jag tyckte var roligt.

Idag ser mitt liv helt annorlunda ut. Jag bor på landet med tre hundar och två katter. Jag gör bara det som känns lätt för mig. Jag ser till att få mycket natur och frisk luft varje dag. Jag väljer att äta det som är bra för mig och jag gör Sensing Yoga varje dag. Ibland bara 2 minuter men för det mesta 15 minuter varje dag. Det är detta som har fått mig till där jag är idag. Det är Sensing som gjort att jag överhuvudtaget existerar kan det kännas som ibland

Jag är från grunden utbildad i Hathayoga RYT 200 timmar, samt ytterligare 300 timmar och jag har vidareutbildat mig som Barnyogaledare, Gravidyogalärare, Hot Yoga, Yinyoga, i meditation och chakrasystemet samt i andningsterapi, PT, olika massageutbildningar, 3D fascia, utbildad i BodySensing Body Yawn Somatic Fascial Unwinding™ Certification samt Pandiculation Therapist, Hanna Somatic samt mycket annat. Går i höst nu även en Havening Techniques® training

Min vision med att skapa Connective Institute låg på att få bidra med hälsa och välmående till så många andra som möjligt, men det var först när jag hittade min egen läkning och in till mig själv som jag på riktigt och på djupet idag kan bidra från mitt hjärta!.

- Be someone that makes you happy!


Gabriella Eriksson

Mitt namn är Gabriela Eriksson och jag är en av lärarna på Connective Institute & Luna Kliniken som ligger i Kungsbacka.

Jag kommer att vara huvudläraren på Hathayoga utbildnigen som startar hösten 2021 Jag har under hela mitt liv haft ett stort hälsointresse och har en stor passion för det som får oss att må bra inifrån och ut. De senaste åren har jag verkligen utforskat på djupet hur vi kan ge oss själva förutsättningar att må så bra som möjligt både fysiskt och mentalt.

Jag arbetar idag som yogalärare och holistisk hälsocoach samt har pedagogisk omsorg för en liten grupp barn inklusive mina egna. Jag älskar att röra min kropp och att fylla kropp och själ med allt som får mig att känna mig levande, vara i naturen, gå barfota, dansa, bada, omge mig med fina männskor, vackra möten och innerliga samtal och vill leva livet fullt ut medan jag vandrar här på jorden. Jag har en stor förkärlek till grön näringsrik mat, mitt hjärta klappar för våran jord och jag strävar efter att leva ännu mer i samklang och harmoni med den.

Jag har blivit helt förälskad i Sensing yogan och allt den bidrar med för kropp och själ genom sina härliga, naturliga, flödande, läkande rörelser. Med hathayogan i grunden, tillsammans med yogans vackra livsfilosofi, den holistiska synen på hälsa och nu med Sensing yogan som en ytterligare pusselbit är jag så otroligt tacksam för alla vackra verktyg jag fått för hälsa och välmående.

För mig är yogan hela livet, att möta mig själv och de omkring mig med kärleksfulla ögon och medkänsla. Att hela tiden lyssna inåt för att kunna göra val som går i linje med mitt hjärta. Att dela med mig av alla helt fantastiska och livsförändrande tankesätt och verktyg som har tagit mig till en plats i livet som jag älskar mer än någonsin!

Jag känner mig så upprymd, uppfylld och tacksam av att få möjlighet att hjälpa människor att hitta sin väg och ge sig själva möjligheten att leva ett liv där de kan må så bra som möjligt i kropp och själ.

Jag är certifierad Yogalärare 200 h RYT via Camilla Bergström, har gått Mias Sensing yogautbildning 100 h och Sensing yin utbildning 50 h, är diplomerad holistisk coach, har läst psykologi på HH, är utbildad personlig tränare, har gått den gedigna raw food utbildningen Raw Life Educator för Erica Palmcrantz Aziz och har även gått Reiki healing steg I och II. Mina allra största lärare i livet är mina barn Juni 8 år & Tilde 5 år som dagligen påminnner mig om vad som är viktigt i livet. .

- "Yoga is more about touching your heart and less about touching your toes"


Peter Mattsson

Mitt namn är Peter Mattsson och jag är medskapare av Connective Institute (2015) med Mia och vi driver även Luna Kliniken (2017) i Kungsbacka tillsammans.

Jag har arbetat med kroppar och dess problematik sedan jag var 16 år, då jag tog min första massageutbildning. Sedan dess har jag utbildat mig till osteopat samt en mängd andra tekniker och terapier som jag använder för att bidra till läkning och återuppbyggnad.

På senare år har jag även utbildat mig inom 3D fascia och fått med den biten, utbildat mig till Postural Tränare via Optimum-metoden. 2019 gick jag även en utbildning och blev BodySensing Pandiculation Therapist med Yasmin Lambat.

Min del i utbildningarna som går på Connective är att bidra med all den kunskapen jag har om kroppar, vad som sker vid skador, hur man kan tänka kring olika medicinska tillstånd. Hur kan du tänka kring läkning och framförallt få in förståelse om våra kroppar och hur de beter sig i rörelse och i vila.

Jag har själv tre diskbråck i ländryggen som jag inte har några som helst problem av idag - men jag vet hur smärtsamt det är och hur utlämnad man ibland känner sig och att det kan kännas som en lång väg att gå mot balans igen.

Idag så arbetar jag dagligen med personer som kommer till mig med olika besvär och trauman i sina kroppar. Jag använder mig då av tekniker jag lärt mig samt chockvåg och mitt senaste tillskott - Atlas Balans Fascia Vibes. Där kommer jag närmre kroppens egna design och får många positiva reaktioner från mina kunder.

Men när någon frågar mig vad man ska göra vid olika tillstånd om man inte kommer till mig så har jag nästan alltid samma svar - Höftpromenaden! Det är en övning som ingår i Senisng Yogan och som jag lovar mildrar nästan allt.

Hoppas vi ses på en utbildning och framförallt ser jag fram emot dina frågor och funderingar om kroppen och dess unikhet.

- Allt går och det som inte går - det går ändå!