Om oss

Connective Institute

Ett instutitut grundat ur tanken hur vi skapar en förståelse om hur våra kroppar behöver behandlas för att skapa optimal hälsa och högsta möjliga välmående. För ett liv i balans & harmoni utan smärta.

På Connective Institute arbetar vi för att öka förståelsen för hur allt hänger ihop och fungerar i våra kroppar. Vi är faktiskt inte en bil ihopsatta av en massa delar, vi ser inte på kroppar på det sättet.

På våra utbildningar är vi tydliga och noggranna med att NI ska få så mycket förståelse som möjligt om hur allt fungerar och hänger ihop. Kunskap är jättebra att ha, men om vi inte förstår varför vi ska göra en rörelse på ett speciellt sätt, eller varför vissa känslor eller kroppsliga förnimmelser kommer upp, så missar vi halva biten...

Vår grundläggande tanke om kroppen är att den ska kunna hålla sig uppe av egen kraft, kunna komma in i en position av sig själv utan korrigeringar som kan öka på en redan belastad kropp. Vi arbetar därför med Postural Träning som grund i de flesta av våra utbildningar och vi är även enormt noga med att lära ut korrekt andning för bästa möjliga andningsmönster/beteende.Med vårt koncept vill vi erbjuda er något annat som ni kanske inte upplevt eller hört om innan, något som hjälper er att ta de första stegen mot självläkning och något som kommer få en plats i era liv från nu och framåt. Vi arbetar mot ett samhälle där människor, gamla som unga ska kunna skapa och bibehålla optimal balans där våra kroppar fungerar genom att kunna fördela den belastningen vi utsätter den för.

"Vi är inte en bil ihopsatt av en massa olika delar - utan en enormt mäktig och stor enhet av allt inom och utom oss."

Mia Elmlund

Mitt namn är Mia Elmlund och jag är en av grundarna av Connective Institute & Luna Kliniken som ligger i Kungsbacka. Mitt första möte med yogan skedde för över tjugo år sedan hemma i mitt sovrum när jag använde mig av en söndagsbilaga för att utöva yoga med några få yogapositioner. Förälskelesen var total och mycket har hänt sedan dess.

Vägen har inte alltid varit lätt och definitivt inte rak, men alla timmar på mattan har lärt mig en sak och det är att inte ta något för givet, att göra något är mer än inget, att varje dag är en ny dag, att kärlek kan förflytta berg och att vår kropp är den absolut mest facsinerande organismen som finns!

Jag har sedan dess utbildat mig enligt i Hatha RYT 200 timmar, samt ytterligare 300 timmar och vidareutbildat mig som barnyogaledare, gravidyogalärare, i meditation och chakrasystemet, i yinyoga, PT, Postural Träning och nu går jag en utbildning i BodySensing Body Yawn Somatic Fascial Unwinding™ Certification samt mycket annat.

Min vision med att skapa Connective Institute ligger främst på att erbjuda säkra, trygga och kvalitets-starka utbildningar inom Yoga och hälsa. Älskar du Yoga så har du kommit helt rätt - It starts with LOVE!