Om oss

Connective Institute

Ett instutitut grundat ur tanken hur vi skapar en förståelse om hur våra kroppar behöver behandlas för att skapa optimal hälsa och högsta möjliga välmående. För ett liv i balans & harmoni utan smärta.

Vi lever idag i en värld där det händer mycket saker väldigt fort, vi hinner knappt med och våra barn har ingen annan möjlighet än att bara "följa" med. Vi kan inte stoppa det som satts igång, men vi kan vara här och hjälpa till att leda i en annan riktning när den som getts oss inte känns rätt, vi kan öka förståelsen för vikten av återhämtning och vila och vi kan bara finnas för just ER!

Med vårt koncept vill vi erbjuda er något annat som ni kanske inte upplevt eller hört om innan, något som hjälper er att ta de första stegen mot självläkning och något som kommer få en plats i era liv från nu och framåt. Vi arbetar mot ett samhälle där människor, gamla som unga ska kunna skapa och bibehålla optimal balans där våra kroppar fungerar genom att kunna fördela den belastningen vi utsätter den för.

Vi är inte en bil ihopsatt av en massa olika delar - utan en enormt mäktig och stor enhet av allt inom och utom oss.

 

 • Mia Elmlund
 • Petra Lind
 • Mia Elmlund

  Mia Elmlund

  Mitt namn är Mia Elmlund och jag är grundaren av Connective Institute & Luna Kliniken som ligger i Kungsbacka. Mitt första möte med yogan skedde för snart tjugo år sedan hemma i mitt sovrum när jag använde mig av en söndagsbilaga för att utöva yoga med några få yogapositioner. Förälskelesen var total och mycket har hänt sedan dess.

  Vägen har inte alltid varit lätt och definitivt inte rak, men alla timmar på mattan har lärt mig en sak och det är att inte ta något för givet, att göra något är mer än inget, att varje dag är en ny dag, att kärlek kan förflytta berg och att vår kropp är den absolut mest facsinerande organismen som finns!

  Jag har sedan dess utbildat mig enligt i Hatha RYT 200 timmar och vidareutbildat mig som barnyogaledare, gravidyogalärare, i meditation och chakrasystemet, i yinyoga, PT, Postural Träning och mycket annat.

  Min vision med att skapa Connective Institute ligger främst på att erbjuda säkra, trygga och kvalitetsstarka utbildningar inom Yoga och hälsa. Älskar du Yoga så har du kommit helt rätt - It starts with LOVE!

 • Petra Lind

  Petra Lind

  Jag heter Petra Lind. Jag är lärare på lågstadiet, utbildad barnyogaledare och yogalärare, certifierad enligt RYT 200 timmar.

  Yogan har en naturlig plats i mitt liv och är samtidigt ett verktyg för att jag ska må bra. Med hjälp av yogan skapar jag balans i min vardag. Jag kan lättare dra ner på tempot, ta tid till reflektion, vara mer i nuet och se vad som faktiskt är viktigt i livet. Yogan är ett fantastiskt verktyg, och det som är bra ska man dela med sig av och sprida vidare.

  Så länge jag kan minnas har jag velat jobba med barn. Barnen är så naturliga och lever i nuet. Vi vuxna har mycket att lära av våra barn. Jag har själv två fantastiska killar på 8 och 11 år.

  Det som jag önskar är att barnen kunde bevara den självsäkerhet och spontanitet som de har när de är små. De har inga prestationer på sig själva. De tycker att de är bäst på det de gör. Det är vi vuxna och vårt samhälle som skapar kraven på oss själva och våra barn, och barnen känner av det i allt yngre år. En mycket viktig uppgift som vi vuxna har är att hjälpa barnen att bevara sin lekfullhet, glädje, sin förmåga att vara i nuet och sin tro på sig själv.