Tonårsyoga 2 dagar

Tonårsyoga 2 dagar

 • När: Hösten 2020
 • Tid: Fre: 13.00-19.00, Lör: 9.00-17.00
 • Pris: 3 900 kr
 • Anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Information om utbildningen

Bli en inspiratör inom yogan för tonåringar! De här dagarna vänder sig till dig som vill ge våra ungdomar ett space där de kan få känna sig naturliga ”och få vara utan den ständiga känsla av prestation som ständigt pockar på. Till dig som vill ge våra ungdomar en tro på sin egen förmåga, en känsla av att räcka till och att känna att de är perfekta precis som de är!”

Samhället som vi lever i idag präglas av mediernas inflytande på våra tonåringar. ”De har höga krav, både på sig själva och från andra.” Det börjar i alldeles för unga åldrar och gör att många tidigt går med ångest, oro, får sömnproblem, blir deprimerade och hamnar snett. ”Genom att vara inspiratörer och dela yogan, rörelserna, andningen, kunskaper mm till våra tonåringar ger vi dem fantastiska verktyg att hantera sin vardag.

Genom att jobba med positiva affirmationer- ”du är perfekt precis som du är” mm, och att lära känna sin kropp genom avslappning, rörelser och andning skapar vi möjlighet att stärka våra ungdomar i tron på sig själva.

Det absolut största problemet idag är för alla, ung som gammal är att vi andas med fel andningsbeteende, detta pga. vår allt sämre hållning och den daglig stress vi ständigt utsätts för! Vi hyperventilerar alldeles för mycket och får på så sätt mindre syre ut i cellerna. Det i sin tur gör att cellerna börjar osa svart, precis som en kamin som inte får tillräckligt med syre. Detta gör att vi får svårare att samla våra tankar och hantera stress och hamnar oftast i situationer som blir väldigt jobbiga för oss.

Med yoga och dess korrekta/naturliga andning ger vi kroppen och knoppen en ärlig chans, dels ger vi cellerna syre och dels ger vi vår bindväv i kroppen rörelse på många plan. Vår kropp är till för att röra sig så varierat och på så många sätt som möjligt och där kommer yogan in med sina mjuka rörelser som gör bindväven smidig och släpper på spänningar och gifter och även den stressen som sätter sig i våra vävnader.

För att bli en bra och god representant för Tonårsyogan ser vi att du som förebild själv tar åt dig av det vi vill lära ut, "Monkey see - monkey do" är vårt motto! Du behöver inte ha arbetat med yoga förut, men vara öppen för att börja införliva en egen praktik ett par gånger i veckan.

Yogaövningarna kommer vara mjuka, naturliga och ge en känsla av att ha arbetat igenom alla delar i kroppen. Vi kommer även mycket grundligt att lära ut Coolminds grundläggande andningsövningar (Anders Lönedal & Linda Öhrn på www.coolmind.se), samt vikten av den Posturala hållningen.

Det finns fina övernattningsmöjligheter för dig som kommer långväga!

Vad du får som medverkar:

 • Två härliga dagar där du själv kommer att få uppleva yogans effekter genom rörelser, avslappning och andning
 • Grunderna i vår viktiga posturala hållning genom Postural Träning
 • Andningens påverkan vid korrekt och inkorrekt andningmönster
 • Tips, idéer och pedagogik om hur yogan kan integreras i ungdomarnas vardag/skola
 • Samarbetsövningar/kompisyoga
 • Pausyoga för att skifta energi och landa t.ex. i klassrummet/salen/hemmet
 • Filmade pass/sekvenser/övningar du direkt kan använda dig av
 • Avslappning/meditation/mindfulness
 • Genomgång av våra system i kroppen och hur allt hänger samman
 • Power-point presentationer

 

LÄRARE: Mia Elmlund & Linda Öhrn 

Vill du veta mer eller fråga frågor om utbildningen kontakta oss på HÄR eller ring Mia Elmlund på 073-987 50 14