SensingYoga Utbildning Online 100H

SensingYoga Utbildning Online 100H

 • När: 15-17/1, 12-14/2 & 5-7/3 (OBS NYA DATUM)
 • Tid: Fre-Sön 8.30 - 15.30
 • Var: Hemma hos dig själv via Zoom
 • Pris: 9 800 kr
 • Anmälan: Skicka din fakturaadress till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om onelineutbildningen

Observera att vi har ändrat datumen för vår utbildning ONLINE. Vi kör ihop de två första helgerna med gruppen som valt att gå på plats på Luna i Kungsbacka för att sedan skilja er åt den sista helgen då ni som valt online går den via zoom och de som valt att gå på Luna har två helger kvar på plats på Luna. 

Välkomna att vara med på en utbilding som kommer att ge dig många olika verktyg för att kunna skapa lugn & ro i kroppen samt i sinnet. Alla kan vara med och du behöver inte vilja arbeta med vår rörelseform för att kunna delta. Vi har många som går bara för sin egen skull och som har funnit ett sorts inre lugn som endast naturliga rörelser kan ge!

Så vi vänder oss till dig som vill ge dig själv mer lättnad, mer rörlighet och kanske mindre smärta i din kropp med somatiska rörelser Vi vänder oss också till dig som arbetar eller vill arbeta med personer som inte kommer till rätta med annan träning eller vård. Dagens samhälle bygger mycket på symptombehandling i stället för att komma till rätta med grundproblematiken. Med Sensingyogans rörelser behöver du endast följa kroppens egna intelligens, naturlighet och visdom för att starta upp en läkning på riktigt genom intuitiva rörelser. Hur skulle det vara att kunna använda rörelser för läkning?

När vi föds så vet vi hur vi ska röra oss, det ligger i vår "Blueprint" och det är så små bebisar börjar sin resa med att lyfta huvudet, ställa sig på alla fyra, börja krypa och så vidare. Det är ingen som säger till barnen hur de ska göra, det är medfött och sker helt instiktivt på deras egna villkor.

Detta är något som vi har "glömt" och vi rör oss mindre och mindre naturligt med stigande ålder. Hur skulle det vara att få ta tillbaka den intuitiva känslan i våra kroppar - att hitta tillbaka till glädjen och lättheten och att få känna dig som en helhet igen, utan den där tråkiga, stela känslan när man vaknar eller reser sig upp från soffan?

Som vanligt använder vi oss av små barn, djur och naturfolk när vi tittar på rörelsemönster för att hamna så nära som möjligt hur vi kan hitta tillbaka till vår kropp som den är designad att röra sig.
Vi följer även all aktuell forskning som pekar på en yoga utan linjeringar, utan statiska positioner och med en andningsfrihet (prana-ayama) där kroppen tar ett andetag när den behöver det!

Rörelserna är baserade på klassiska Hatha rörelser, men utan det statiska och utan att gå i ytterläge. Vi använder oss i stället av några naturliga tekniker för att släppa på de djupt liggande spänningarna och få igång hydreringen i kroppen, man säger att man kramar ur svampen och fyller på den igen. Den här hydreringen är essentiell för vår hälsa då våra celler "badar" i denna vätska samt att toxiner lättare kan föras ut via lymfsystemet. Sensing Yoga är det bästa du idag kan göra för att få igång just den hydreringen!

Nervsystemet är den centrala delen i allt vi gör, hjärtat i våra liv, hur vi uppfattar livet, vad vi går "igång" på, våra programmeringar - allt. Ett nervsystem som aldrig får vila börjar sakta i små doser att "prata" med oss. Det kan handla om magont, huvudvärk, småförkylningar saker som vi tror är normalt att gå omkring med. När vi då inte lyssnar så börjar så kroppen att skrika på oss i stället och då drar vi på oss sjukdomar som kan bli kroniska eller autoimmuna. Detta kan ske under en lång tid, men det kan också gå väldigt fort, vad nervsystemet gör är att det sänder ut dessa signaler i en droppform, små droppar som sakta men säkert bildar en kopp fylld med ett överbelastat nervsystem.

Vi har en nerv som heter vagusnerven och när den har en ton som resonerar med oss så kommer vi till ett tillstånd där de små dropparna slutar droppa, vi slutar alltså att fylla på vår kopp. Vi ger i stället vår kropp en varaktig återhämtning som är svår att nå i ett stilla läge just på grund av att denna delen av vagusnerven behöver mobilisering/rörelse för att komma till den djupaste delen av lugn.

Vad SensingYogan även gör som är så unikt är att den tar kroppen till ett lugn & ro-tillstånd i rörelse! Den gör det genom att frisläppa ett hormon inom oss som heter OXYTOCIN. Detta hormon är det som gör att vi kan komma till ett lugn & ro-tillstånd i stället för att bara känna oss avslappnade efter en yogastund. Oxytocin är närvarande när mor och barn ska anknyta, när amningen ska funka och i nära relationer där man känner tillit. Du kan aldrig vara stressad och frisätta oxytocin samtidigt...

Skillnaden mellan lugn och avslappning är alltså skillnaden för kroppens "droppar". Att vara avslappnad ger bara en tillfällig återhämtning, som efter en skön yogaklass eller ett löppass. Lugn är kroppens medfödda tillstånd, det tillståndet när allt resonerar som det ska, alla systemen regleras och vi har en hydrering som fungerar.

Sensing Yoga behöver verkligen upplevas för att förstås, det är bara din kropp som kan tala om för dig om det som beskrivs ovanför stämmer, ingen lärare, ingen bok, ingen tanke, ingen vilja i världen kommer att kunna berätta och bekräfta det som din kropp kan. Lita på kroppen men framförallt börja LYSSNA på den!

Teknikerna vi använder inom sensing yoga är:

Pandikulation - En "kroppsgäsp" där din medfödda känsla att sträcka på dig och gäspa samtidigt införlivas i rörelserna genom kroppen.

Skakningar - Som släpper på spänningar och frigör må-bra hormoner.

Oscileringar - Man pendlar kroppen (från Osteopatin).

Vaggningar - Att gunga från sida till sida eller som att vagga ett barn. 

Lirka & snurra upp - Att lirka med vävnaderna kan vara långt mer hälsosamt än stretching.

Expansion - Vi går från att stretcha kroppen till att expandera och skapa utrymme.

Vad du får på utbildningen:

 • Nervsystemets uppbyggnad - Förståelsen att vi är vårt nervsystem!
 • Pandikulationens syfte och teknik
 • Somatisk minnesförlust och vad det är
 • Bindvävens roll i kroppen
 • En förståelse för hur smärta uppkommer och vad vi kan göra
 • Hyaluronsyran och hur vi kan få igång hydreringen
 • Proprioception, Interoception & Exteroception 
 • Powerpoint presentationer
 • Utförliga bilder på positioner i en manual som ni får på posten
 • Filmade sekvenser samt Pdf:er på en Drive att behålla för alltid
 • Genomgång för att själv kunna undervisa klasser online via Zoom - NYTT!!

Passar för:

 • ALLA! Naturliga rörelser är något alla kan och behöver göra
 • Stressade personer
 • Utmattningsproblematik
 • PTSD (Post Traumatic Stress Disorder)
 • Fibromyalgi
 • Autoimmuna sjukdomar
 • Smärta, svid och brännkänslor
 • Inflammationer i kroppen
 • Skolios, Spondylos, Ischias, Diskbråck
 • Rörliga & överrörliga som mår sämre vid klassisk yoga
 • Bindvävsproblematik/EDS (Ehler Danlos Syndrome)
 • Skadade som inte kommit igång igen
 • Både "överrörliga" & "stela"
 • Vid sömnsvårigheter
 • Alla ålderskategorier (barn, tonåringar, vuxna samt äldre)
 • Terapeuter, Fysioterapeuter, PT-tränare, yoga/pilateslärare
 • Alla som behöver lugn & ro i kroppen
 • ALLA som är intresserade av att hitta till sin inre tystnad!

Utbildningens certifieringsupplägg:

För att få använda sig av namnet SensingYoga™ i sin profession så kommer vi att erbjuda en certifiering på 100 H där vi ser att ni har uppfattat innebörden av Pandikulation och i er tur kan lära ut det till era elever. Pandikulationen är hjärtat i det vi undervisar och det är det som gör vår rörelseform till en läkande, helhetsform av träning!

Ni medverkar eller tar del av alla undervisningstimmar online. Ni har en egenpraktik samt självstudier på ca 40 H med tillhörande frågor för att kunna tillgodogöra er grunden i det vi lär ut. Avslutningsvis så ses vi ca 30 min via Zoom för att prata om inlämningen som mailats i förväg till oss, visa en pandikulation samt eventuella frågor som dykt upp under vägen. Du har 1 år på dig att slutföra certifieringen efter avslutad utbildning.

Höstens utbildning ONLINE ligger på ca 50 H kontakttimmar och resten som självstudier samt att praktisera själv för att komma upp i 100 H för certifiering.

Vill du dela upp betalningen så går det att göra på tre gånger à 3 300 kr - ange det vid din anmälan i så fall. Allt ska vara betalt före vår sista helg tillsammans.

OBS! För att få en manual hemskickad så är sista anmälningsdatumet 10 januari 2021

Vid frågor kontakta Mia på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Före en anmälan vill vi att ni läser om våra villkor.

"Inspirationen och grunden till SensingYoga ligger i 25 års utövande av yoga och allt gott och även mindre gott som det medfört. Våren 2019 hittade jag Yasmin Lambert och hennes SomaSensing Theraphy och även till mer somatiska former som Hanna Somatic. Detta ledde mig till att skapa SensingYoga som binder samman allt det som jag tagit in och lärt med i alla år" - Mia Elmlund