Sensing Yoga 100H

Sensing Yoga 100H

 • När: 15-17/1, 12-14/2 (ONLINE) 12-14/3, 17-18/4 2021 (LUNA)
 • Tid: Fre 9.00-16.00, Lör & sön 8.30-16.00
 • Pris: 14 800 kr (Anmälningsavgift 2000 kr)
 • Anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om utbildningen

Observera att vi har ändrat för er som vill gå på plats på Luna. Vi har de två första helgerna online och sedan så kommer vi att vara på Luna de två sista helgerna. Allt för att vara så tydliga som möjligt då vi inte känner att början på året kommer att komma med lättare restriktioner.

Vi vänder oss till dig som vill läka dig själv med somatiska rörelser eller till dig som arbetar eller vill arbeta med personer som inte kommer till rätta med annan träning eller vård. Dagens samhälle bygger mycket på symptombehandling i stället för att komma till rätta med grundproblematiken. Med Sensingyogans rörelser behöver du endast följa kroppens egna intelligens, naturlighet och visdom för att starta upp en läkning på riktigt genom intuitiva rörelser. Hur skulle det vara att kunna använda rörelser för läkning?

När vi föds så vet vi hur vi ska röra oss, det ligger i vår "Blueprint" och det är så små bebisar börjar sin resa med att lyfta huvudet, ställa sig på alla fyra, börja krypa och så vidare. Det är ingen som säger till barnen hur de ska göra, det är medfött och sker helt instiktivt på deras egna villkor.

Detta är något som vi har "glömt" och vi rör oss mindre och mindre naturligt med stigande ålder. Hur skulle det vara att få ta tillbaka den intuitiva känslan i våra kroppar - att hitta tillbaka till glädjen och lättheten och att få känna dig som en helhet igen, utan den där tråkiga, stela känslan när man vaknar eller reser sig upp från soffan?

Som vanligt använder vi oss av små barn, djur och naturfolk när vi tittar på rörelsemönster för att hamna så nära som möjligt hur vi kan hitta tillbaka till vår kropp som den är designad att röra sig.

Vi följer även all aktuell forskning som pekar på en yoga utan linjeringar, utan statiska positioner och med en andningsfrihet (prana-ayama) där kroppen tar ett andetag när den behöver det!

Rörelserna är baserade på klassiska Hatha rörelser, men utan det statiska och utan att gå i ytterläge. Vi använder oss i stället av några naturliga tekniker för att släppa på de djupt liggande spänningarna och få igång hydreringen i kroppen, man säger att man kramar ur svampen och fyller på den igen. Den här hydreringen är essentiell för vår hälsa då våra celler "badar" i denna vätska samt att toxiner lättare kan föras ut via lymfsystemet. Sensing Yoga är det bästa du idag kan göra för att få igång just den hydreringen!

Nervsystemet är den centrala delen i allt vi gör, hjärtat i våra liv, hur vi uppfattar livet, vad vi går "igång" på, våra programmeringar - allt. Ett nervsystem som aldrig får vila börjar sakta i små doser att "prata" med oss. Det kan handla om magont, huvudvärk, småförkylningar saker som vi tror är normalt att gå omkring med. När vi då inte lyssnar så börjar så kroppen att skrika på oss i stället och då drar vi på oss sjukdomar som kan bli kroniska eller autoimmuna. Detta kan ske under en lång tid, men det kan också gå väldigt fort, vad nervsystemet gör är att det sänder ut dessa signaler i en droppform, små droppar som sakta men säkert bildar en kopp fylld med ett överbelastat nervsystem.

Vi har en nerv som heter vagusnerven och när den har en ton som resonerar med oss så kommer vi till ett tillstånd där de små dropparna slutar droppa, vi slutar alltså att fylla på vår kopp. Vi ger i stället vår kropp en varaktig återhämtning som är svår att nå i ett stilla läge just på grund av att denna delen av vagusnerven behöver mobilisering/rörelse för att komma till den djupaste delen av lugn.

Vad SensingYogan även gör som är så unikt är att den tar kroppen till ett lugn & ro-tillstånd i rörelse! Den gör det genom att frisläppa ett hormon inom oss som heter OXYTOCIN. Detta hormon är det som gör att vi kan komma till ett lugn & ro-tillstånd i stället för att bara känna oss avslappnade efter en yogastund. Oxytocin är närvarande när mor och barn ska anknyta, när amningen ska funka och i nära relationer där man känner tillit. Du kan aldrig vara stressad och frisätta oxytocin samtidigt...

Skillnaden mellan lugn och avslappning är alltså skillnaden för kroppens "droppar". Att vara avslappnad ger bara en tillfällig återhämtning, som efter en skön yogaklass eller ett löppass. Lugn är kroppens medfödda tillstånd, det tillståndet när allt resonerar som det ska, alla systemen regleras och vi har en hydrering som fungerar.

Sensing Yoga behöver verkligen upplevas för att förstås, det är bara din kropp som kan tala om för dig om det som beskrivs ovanför stämmer, ingen lärare, ingen bok, ingen tanke, ingen vilja i världen kommer att kunna berätta och bekräfta det som din kropp kan.  Lita på kroppen men framförallt börja LYSSNA på den!

Teknikerna vi använder inom sensing yoga är:

Pandikulation - En "kroppsgäsp" där din medfödda känsla att sträcka på dig och gäspa samtidigt införlivas i rörelserna genom kroppen.

Skakningar - Som släpper på spänningar och frigör må-bra hormoner.

Oscileringar -  Man pendlar kroppen (från Osteopatin).

Vaggningar - Att gunga från sida till sida eller som att vagga ett barn. 

Lirka & snurra upp - Att lirka med vävnaderna kan vara långt mer hälsosamt än stretching.

Expanssion - Vi går från att stretcha kroppen till att expandera och skapa utrymme.

Vad du får på utbildningen:

 • Nervsystemets uppbyggnad - Förståelsen att vi är vårt nervsystem!
 • Pandikulationens syfte och teknik
 • Somatisk minnesförlust och vad det är
 • Bindvävens roll i kroppen
 • En förståelse för hur smärta uppkommer och vad vi kan göra
 • Hyaluronsyran och hur vi kan få igång hydreringen
 • Proprioception, Interoception & Exteroception 
 • Powerpoint presentationer
 • Utförliga bilder på positioner
 • Ett block där vi lär oss att undervisa online via zoom
 • Filmade sekvenser att behålla för alltid

Passar för:

 • Stressade
 • Utmattade
 • PTSD (Post Traumatic Stress Disorder)
 • Fibromyalgi
 • Autoimmuna sjukdomar
 • Smärta, svid och brännkänslor
 • Inflammationer i kroppen
 • Scolios, Spondylos, Ichias, Diskbråck
 • Bindvävsproblematik/EDS (Ehler Danlos Syndrome)
 • Skadade som inte kommit igång igen
 • Både "överrörliga" & "stela"
 • Vid sömnsvårigheter
 • Alla ålderskategorier (barn, tonåringar, vuxna samt äldre)
 • Terapeuter, Fysioterapeuter, PT-tränare, yoga/pilateslärare
 • Alla som behöver lugn & ro i kroppen
 • ALLA som är intresserade av att hitta till sin inre tystnad!

Utbildningens upplägg:

För att få använda sig av namnet SensingYoga i sin profession så kommer vi att vilja ha in ett godkänt arbetsprov där vi ser att ni har uppfattat innebörden av Pandikulation och i er tur kan lära ut det till era elever. Pandikulationen är hjärtat i det vi undervisar och det är det som gör vår rörelseform till en läkande, helhets-from av träning! 

Höstens utbildning ligger på 100 timmar och är uppdelad på fyra helger och lägger därmed en bra grund för att vidare kunna lära ut den här formen!

Vill du dela upp betalningen så går det bra att göra det genom att betala 3 740 kr fyra gånger och vi vill att det är slutbetalt före vår sista helg tillsammans.

OBS! För att få en manual hemskickad så behöver vi ha in er anmälan senast 10 januari 2021

Vid frågor kontakta Mia på mail eller telefon 0739-87 50 14.

Före en anmälan vill vi att ni läser om våra villkor.

"Inspirationen och grunden till SensingYoga ligger i 25 års utövande av yoga och allt gott och även mindre gott som det medfört. Våren 2019 hittade jag Yasmin Lambet och hennes SomaSensing Theraphy och även till mer somatiska former som Hanna Somatics. Detta ledde mig till att skapa SensingYoga som binder samman allt det som jag tagit in och lärt med i alla år" - Mia Elmlund