Hathayoga Utbildning 200h

Hathayoga Utbildning 200h

 • När: 20-22/9, 18-20/10, 15-17/11, 6-7/12, 10-12/1, 31/1-2/2, 21-23/2, 13-14/3, 17-19/4 & 15-17/5 2019-2020
 • Tid: Fre 16.00-20.00, Lör-Sön 08.00-17.00
 • Pris: 34 500 kr (anmälningsavgift 3 000 kr)
 • Anmälan: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Information om utbildningen

 

Vi erbjuder utbildningen som ligger i framkant vad det gäller nya tidens rörelsemönster, baserat på ny forskning om hur vi är designade att röra oss. Vår utbildning lägger stort fokus på en sådan smart, smärt- och skadefri yoga som det bara går genom att studera hur naturfolken rör sig, hur de använder sina kroppar i sitt vardagliga liv. Vi är alla designade att röra oss utan smärta och begränsningar - naturfolken har en smärtproblematik på ca 5 %, här i europa vill 5 % avsluta sina liv pga. svår smärta i sina kroppar. Det är här vår utbildning kommer in, vi vill vara med att verka till mindre smärtproblematik för ALLA!

 

Dagens samhälle bygger mycket på att vi är separerade, vi separerar våra kroppar från vårt huvud och upplever ofta att en minimal kontakt de emellan som något högst naturligt. Det är det inte. Vi är inte en bil ihopsatt av en massa delar, vi är en storhet en unikhet av en helhet. Vi är fantasiska varelser som vandrat på denna jorden i tusentals år och vi är i grunden inte på något sätt olika från när vi levde här på t.ex. Stenåldern. Det som har ändrats är världen vi lever i idag. Det som gör att vi överlevt som art är vår suveräna förmåga att anpassa oss genom årtusendena, men det är också det som gjort att vi behöver lära om (komma ihåg) hur vi en gång levde och verkade på denna jord.

 

Så vilken skillnad erbjuder vi från andra utbildingar? Jo, vi startar från grunden! Vi arbetar oss sakta uppåt fysiskt från våra fötter till vårat huvud - via våra chakran från rotchkrat till kronchakrat. Vi arbetar med att korrigera in våra kroppar så att "boxarna" hamnar på rätt plats och först då är vi redo för en yoga som den är menad att utföras på. Utan skaderisk, utan prestation, med medvetenhet och med kärlek!

 

Vi kommer att starta upp de första helgerna med att blanda Postural Träning enligt Optimum-Metoden med yoga som arbetar från grunden med rörelser som kommer att uppfattas som mycket logiska för våra kroppar. Genom att lära om vår posturala hållning till att kunna hålla kroppen själv kommer många uppleva en stor förändring i sin egna yogapraktik. När boxarna hittar tillbaka till sin naturliga hållning så behöver vi inte längre forcera in våra kroppar i positionerna, utan de kommer helt naturligt och utan anträngning. Det är detta som är nydanande för vår utbildning!

 

Vi kommer att ägna en hel helg åt andningen och dess magiska kraft med vår alldeles egna Anders Lönedal! Anders Lönedal arbetar med tillämpad psykofysiologi och har andningens påverkan på olika funktioner i kroppen som specialité. Han har gjort sig ett stort namn inom Podvärlden och har en kunskap som är enorm. Anders har också förmågan att förklara på ett enkelt sätt och hundratals historier från verkliga livet som gör allt ännu mer lättfattligt och spännande att höra om.

 

Vi kommer att ha en hel Ayurvedahelg, där vi får en introduktion till Ayurvedan och får utöva yogaklasser baserade på Vata, Pitta och Kapha. Den helgen kommer ni även att bli serverade mat från Ayurvedan, ni kommer att få dricka Guldmjölk och prova andra ayurvediska små tips. Den helgen kommer bästa Eva Sundén vara vår lärare.

 

Vi kommer även att ägna en hel helg till Yin & Restorative Yoga, den viktiga biten för att skapa återhämtning i kroppen. Den helgen kommer vi bli väldigt mysiga och lugna.

 

Utöver det kommer vi att göra en massa härlig yoga, vi kommer att meditera, dansa, skaka, skratta och allt annat som kroppen vill göra.

 

Vem passar utbildningen för? Vi vill ju att du ska ha gjort någon form av yoga minst ett kortare tag och känna dig bekväm med själva tänket bakom yogan - att låta kroppen få röra sig tillsammans med andningen. Och så vill vi att du som vi älskar yoga!

 

Vi arbetar uteslutande med personer med mycket erfarenheter på sina områden för att kunna hålla en sådan hög standard som möjligt. Vi har även skapat en egen certifieringsstandard för att ni ska veta att vi täcker in det som krävs för att kunna gå ut och undervisa efter fullgjord utbildning. Certifieringen är frivillig och fås genom att utföra ett prov där du undervisar en klass i grunderna i Hathayoga.

 

 

Lärare & Gästlärare på utbildningen:

Mia i koansikteBW

Huvudlärare - Mia Elmlund med över 20 års erfarenhet av yoga som utövare och 15 år som lärare. Jag har en från grunden stark yogapraktik genom Poweryoga och Ashtangayoga. De yogaformerna gjorde mig tyvärr skadad och obalanserad pga av min kroppsliga konstitution - överrörlig och Pitta. Detta har på senare år lett mig över på en mer individanpassad yoga där alla människors olikheter måste tas i beaktande. Det är faktiskt först nu som min kropp blivit starkare och mina obalanser börjat försvinna när jag arbetat inifrån och ut med Postural Träning enligt Optimum-metoden. Tänk att våra kroppar är uppbyggda av ett gäng boxar som av livet halkar lite snett och inte längre kan hålla våra kroppar i en anatomisk rätt position. De här boxarna blir ju då snedställningar som skapar smärta och sjukdomar i våra kroppar. Med den mycket subtila tränigen som stärker upp de djupt liggande (hållnings) musklerna har jag fått en "andra chans" att åldras med en kropp som inte gör ont och har möjligheten att hålla sig frisk. Jag älskar yoga och yoga för mig idag är något helt annat än det var när jag startade för över tjugo år sedan! Det vill jag lära dig <3

 

 

andershemsida

Gästlärare - Anders Lönedal är specialist på kopplingen mellan andning och välmående. Med BioFeedback, passion och andningsträning han hjälpt ett stort antal klienter att andas mer medvetet och har noterat hur alltifrån migrän och astma till fibromyalgi och psoriasis har lindrats genom andningsträningen. Medveten andning återställer lugnet i kroppen och gör att vi blir bättre på att fokusera, att använda vår hjärnkapacitet helt enkelt. Många av våra livsstils sjukdomar har ett felaktigt andningsbeteende i grunden. Du mår som du andas är Anders motto. Anders kommer stå för allt som har med vår andning att göra på utbildningen. (www.coolmind.se)

 

 

 LINDAUTB

Gästlärare - Linda Öhrn är genom sin egen resa ett stort bidrag på denna utbildningen. Hon har genomgått det mesta inom vården utan några goda resultat och har tillsammans med Anders Lönedal lyckats komma tillbaka till ett liv på egen hand där andningen har varit hennes största hjälp. Hon arbetar med klienter där andningen har en central del och hon ger även Aromahealingar. Hennes resa och problematik handlar mycket om ett Lipödem som först nu börjar komma tillrätta. Linda kommer att medverka lite då och då på utbildningen och vara ett stöd både när det gäller andningen och även via samtal! (www.coolmind.se)

 

 

evahemsida

Gästlärare - Eva Sundén startade för ca 20 år sedan företaget ”Insikten” och har sedan dess arbetat med att sprida kunskap om hur du når kraft, balans & harmoni i en tillvaro där stress & påverkan utifrån ständigt är med oss. Eva kommer att ålla i den Ayurvediska biten på utbildnigen.

 

 

PeterBW

Gästlärare: Peter Mattsson är osteopat och funktionsmedicinare och arbetar även med Postural Träning enligt Optimum-Metoden. Peter har över 30 års erfarenhet av den fysiska kroppens olikheter och obalanser och har arbetat heltid med att hjälpa människor till mindre smärta och problem i kroppen. Peter kommer att hålla i den anatomiska och biomekaniska biten på utbildningen.

Vi har även alltid minst en assisterande lärare med på våra utbildningshelger.

 

Vad du får som deltar på utbildningen:

 • Hathayogans grunder
 • Ny forskning vad gäller våra kroppar och dess uppbyggnad
 • Introdution till Postural träning/yoga enligt Optimum-metoden
 • Andningens betydelse för vårt välmående och vår hälsa
 • Meditation, mindfulness och olika tekniker
 • Muskler, organ och meridiandernas koppling
 • Genomgång av alla våra system, fascia-, lymf-, glymf-, hormon-, cirkulation-, respirations- och nervsystemet
 • Arbeta med vårt chakrasystem
 • Biomekanik och anatomi
 • Yogans filosofi och hur vi applicerar den i vår moderna värld
 • Introduktion i Yinyoga och Restorative yoga
 • Filmade sekvenser för att kunna sätta ihop egna klasser
 • Gediget kursmaterial 
 • Obligatorisk litteratur "Närmare Något" av Simon Krohn och "Lev Livet Fullt Ut" av Eckhart Tolle
 • Massa Kärlek!

Vi erbjuder även övernattningsmöjligheter på Kliniken där det finns ett fullutrustat kök och alla andra bekvämligheter

Vid frågor hör av er till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller ring Mia Elmlund på 073-987 50 14